Home > Press/Novosti > Novi CEO profine grupe
Novi CEO profine grupe

Na današnjem sastanku, odbora supervizora HT Troplast GmbH (profine grupa), odlukom koja na snagu stupa odmah, zaposlen je Marco Freiherr von Maltzan (52) kao CEO (Izvršni direktor) HT Troplast-a GmbH.

"Mi smo veoma zadovoljni što smo uposlili tako iskusnog menadžera da vodi našu kompaniju", nakon sastanka izjavio je Frank Wojtalewicz, Predsjednik odbora supervizora. Gosp. von Maltzan će se pridružiti profine-u kao CEO i biti će odgovoran za vođenje rasta i starteškog razvoja grupacije, kao i za optimizaciju grupacije kroz sva funkcionalna područja na "day to day" bazi.

Gosp. von Maltzan je prije bio CEO BERU-a AG, Ludwigsburg (Germany). Na ovoj poziciji je bio od 2003 i odgovoran je za jako uspješan razvoj poslovonja i krajnje prodaje većine dionica Carlyle-a kompaniji BorgWarner Inc. u 2005 god. Gosp. von Maltzan je napustio BERU AG nakon isteka ugovora 2007 godine.

Prije toga, držao je mnoštvo glavnih menadžerskih pozicija unutar BMW grupacije, uključujući i posljednju CEO BMW Motorrad (BMW-ova divizija motocikala). Gosp. von Maltzan posjeduje diplomu Fakulteta Mašinskog Inženjeringa na RWTH Aachen Univerzitetu. Takođe posjeduje diplomu Poslovne Administracije sa INSEAD-a, Fontainebleau.

"Oduševljen sam ukazanom prilikom da vodim profine i radujem se radu sa radnicima i menadžmentom, kako bismo nastavili uspješan rast poslovanja kroz sve divizije grupacije", izjavio je gosp. von Maltzan.

© Profine BH | Sitemap | Trocal | Kontaktirajte nas