Home > O Trocalu > Profine BH
Profine BH d.o.o.

Profine BH - TROCALKÖMMERLING i KBE, sa jakim markama lideri smo na tržištu PVC profila za sisteme prozora i vrata u Bosni i Hercegovini.

Sada već  davne 1995. godine, prvi PVC prozori od TROCAL-a su ugrađeni na objekte u Bosni i Herecegovini, da bi 1998. godine na tržištu se pojavila firma HT TROPLAST BOSNA d.o.o, kao kćerka firme HT TROPLAST AG sa sjedištem u Troisdorfu, Njemačka. 

1999. godine pod okriljem  HT TROPLAST AG dolazi i KBE da bi im se godinu kasnije, 2000. godine, pridružio i KÖMMERLING, kada se zajedničkim snagama (sinenergie) osniva nova kompanija sa tri jake marke: Profine GmbH, čime HT TROPLAST BOSNA postaje Profine BH d.o.o.

Osnovna djelatnost firme je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih i harmo stijena, PVC unutrašnjih vrata te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica.


Osnovna djelatnost profine BH d.o.o. je prodaja PVC profila, pribora i okova za proizvodnju PVC stolarije: prozora i vrata, grilja, roletni, kliznih, podizno kliznih, PSK vrata i harmo stijena, te unutrašnjih i vanjskih prozorskih klupica. 

Zemlje uvoza su Njemačka i Austrija, dok smo istovremeno postali značajan izvoznik aluminijskih profila za naše sisteme, kombinacija aluminija i PVC-a, kao i PVC profila presvučenih dekorativnim folijama u boji. Takođe sa partnerima iz BiH izvoznici smo u različite zemlje Europske unije.

 

Profine BH d.o.o. raspolaže na preko 10.000 m2 uređenog zemljišta te sa skoro 3.000 m2 zatvorenih skladišta.Od 2011 godine pogon za presvlačenje profila dekor folijama se preselio u novu proizvodnu halu korisne površine od 960 m2.

Sa najvećim lagerom za PVC profile, pribor i okove za proizvodnju PVC stolarije u ovom dijelu Europe, profine BH d.o.o. je respektabilan regionalni lider.

 

© Profine BH | Sitemap | Trocal | Kontaktirajte nas